Holisztikusan az ekcémáról 2.

ShareAz előző bejegyzésben már írtam arról, hogy az ekcéma (különösen a krónikus, múlni nem akaró ekcéma) oka sok esetben a stresszre vezethető vissza. A mi esetünkben is, és az ismerőseim körében is többeknél, akiknek megtanítottam az EFT kopogtatást, sikert hozott a módszer! Az ekcéma trükkös jelenség, mert a szervezet egészét kell néznünk és harmóniába hoznunk … Olvass továbbHolisztikusan az ekcémáról 2.

Titkos koreai formula és CBD olaj: Salve, az elsősegélybalzsam

ShareAz előző bejegyzésekben már olvashattál a CBD olajról, a kannabinoid vegyületekről, a testünk endokannabinoid rendszeréről. Ezúttal egy igazán különleges balzsamról lesz szó. Miért is különleges? Legfőképpen azért, mert a történelem során nem sok ember juthatott hozzá ahhoz a titkos formulához, amit ez a krém tartalmaz. Most viszont – a koreai királyi orvosdinasztia leszármazottjának, Dr. Jenelle … Olvass továbbTitkos koreai formula és CBD olaj: Salve, az elsősegélybalzsam

Egészséges-e a tej?

Egészséges-e a tej?

Néhány évtizeddel ezelőtt még mindannyian fújtuk az ismert szlogent: “A tej élet, erő, egészség!” Az utóbbi években azonban számtalan kutatás irányult a tehéntejre és a belőle készült termékekre, és egyre több gyereknél, felnőttnél derül fény arra, hogy különféle krónikus egészségi problémái a tej fogyasztásával függenek össze.

Egyre terjed az ételallergia…

Ma már minden óvodai csoportban, iskolai osztályban van legalább egy-két gyerek, aki valamilyen ételre allergiás tünettel reagál. A tehéntej a leggyakoribb az allergének között.

Hogyan árthat a tej?

Fontos megkülönböztetni a tejcukrot (laktóz) a tejfehérjétől (kazein), a kettő ugyanis nem azonos, és különböző súlyosságú ill. jellegű tünetekkel jár. A tejcukor azoknál az embereknél, akiknek a szervezete nem képes azt lebontani, emésztési problémákat, hasmenést, hasi görcsöket, puffadást okoz. Egyeseknél elegendő laktáz enzimet fogyasztani vagy laktózmentes termékeket választani ahhoz, hogy tünetmentességet érjenek el.

Olvass továbbEgészséges-e a tej?

Afta, herpesz? Tüntesd el 5 perc alatt!

Sokak életét keserítik meg ezek a fájdalmas, gyulladt kis fekélyszerű elváltozások, amelyek alkalmi jelleggel vagy akár bosszantó rendszerességgel is felbukkanhatnak.

woman-674977__180Az afta a szájüregben, a herpesz a száj külső részén, hólyag formában jelentkezik. Közös jellemzőjük az égő fájdalom, ami megnehezíti az étkezést és a beszédet, sőt legrosszabb esetben a társaságot is kénytelenek leszünk kerülni, amíg ott éktelenkedik a szánk szélén…

Az afta kialakulásának okai között általában ezeket találjuk:

  • – stresszes életmód
  • – immunitás meggyengülése
  • – nyálkahártya sérülése (pl. véletlenül megharapjuk magunkat)
  • – ételek is kiválthatják: citrusfélék, eper, paradicsom
  • – helytelen táplálkozás okozta hiányállapotok
  • – vírusfertőzés
  • – hormonális hatás
  • – családi halmozódás is előfordul a hajlamosító tényezők között

Szájfertőtlenítő, fájdalom- és gyulladáscsökkentő készítményekkel enyhíthető a kellemetlen érzet. Persze így is eltart 1-2 hétig, míg meggyógyul…

Én most egy gyors megoldást mutatok Neked a hasonló kellemetlenségek eltüntetésére!

Olvass továbbAfta, herpesz? Tüntesd el 5 perc alatt!

Ami a belekben lakozik

Az emésztőrendszered sokkal nagyobb hatással van az egész életedre, mint gondolnád… Hogy miért is?

Ha az étkezési szokásaid átlagosnak mondhatók, akkor egy nap folyamán nagyjából a következők kerülnek az étlapodra:

abstract-1238246_960_720Reggelire valami fincsi, ropogós péksütemény kerül a tányérodra, hozzá felvágott, sajt, egy kis zöldséggel színesítve, mert az olyan jól néz ki.

Tízóraira talán megint finompékárut fogsz választani, ezúttal egy gyorsan bekapható croissant-t vagy a magaddal vitt szendvicsedet.

Az ebédhez bárhol is fogyasztod, nyilván fehér (vagy “félbarnának” nevezett) kenyeret eszel, az ételeket minden esetben finomliszttel habarják-rántják be. A tipikus menü nagyon gyakran tartalmaz (hántolt) rizst, tésztaféléket, cukros édességeket. Zöldségfélék – valljuk be – a legtöbbször csak mutatóban úszkálnak a tányérodon, és nyilván finomított étolajban sül-fő minden fogás.

Ha szerencséd van, és ráérsz uzsonnázni is, akkor nagy eséllyel megint valami gyorsan elfogyasztható finomságra esik a választásod, és könnyen lehet, hogy ennek ugyancsak magas a szénhidráttartalma, például erősen hasonlít egy (vagy több) kekszre, netán csokoládéra.

A vacsora vagy a reggelire, vagy az ebédre hasonlít, tehát továbbra is bővelkedik finomított alapanyagokban, rendkívül szegény azonban rostokban és tápanyagokban.

Ez természetes? Nem az. Általános, de nem természetes, és főként egyáltalán nem egészséges!

Mi a baj a finomliszttel?

Olvass továbbAmi a belekben lakozik

Gyógynövényes natúrkencék babáknak

Gyógynövényes, natúr, ártalmatlan és hatékony, környezetbarát kozmetikumcsalád, amelynek megszületését egy pici lány inspirálta…

Interjú Szabó-Vida Zsófia kertészmérnök-kencekészítő mesterrel, a Herbarting natúr babakozmetikum-család megálmodójával.

Mi– Hogyan határoztad el, hogy babaápolási termékeket fogsz készíteni és forgalmazni?

Hat éve kezdtem el natúrkozmetikumok készítésével foglalkozni. Először hobbi szinten a családomnak készítettem őket. Ahogy nőtt a tudásom, fokozatosan vettem észre, hogy nagyon kevés a minőségi és hatásos termék a piacon. Közben pedig szappan- és kencekészítő mesteri végzettséget szereztem és elkezdtem álmodozni egy saját kozmetikumkészítő vállalkozásról. A végső változást az hozta az életemben, ami egy nő életében minden megváltoztat – megszületett a kislányom, Kató. Amikor – immáron anyai szemmel – végignéztem a babakozmetikumok piacán, elszörnyedtem, mert sajnos, az olcsó alapanyagok trendje és a “pénzért bármit”, ezeket a termékeket sem kímélik. Eldöntöttem, hogy valamit tenni fogok.

Olvass továbbGyógynövényes natúrkencék babáknak

Ekcéma és alternatív góckutatás

Az ekcémát, atópiás dermatitiszt a mai orvostudomány nem tartja gyógyíthatónak, a pácienseket tünetelnyomó szerekkel kezelik, a bőrgyógyászok még véletlenül sem tájékoztatják őket arról, hogy állapotukat természetes módszerekkel pozitívan befolyásolni lehet. A legbiztatóbb, amit mondani tudnak: talán elnövi a gyerek…

Olvass továbbEkcéma és alternatív góckutatás

Energiagyógyászat Kolcov-lapocskákkal (KFSZ)

Share2010 májusában rendeztek Moszkvában egy világkonferenciát, amelyen orvosok és tudósok (mintegy ezren) vettek részt, és a Szergej Kolcov matematikus által kifejlesztett Kolcov-lapok (KFSZ) hatását vizsgálták. (A lapok már az 1990-es évek óta örvendenek népszerűségnek a FÁK-tagállamokban. Kolcov az űrkutatásban is tevékenykedett éveken át, két űrhajó megépítését is ő vezette többek közt.) A rendezvényen megállapítást nyert, … Olvass továbbEnergiagyógyászat Kolcov-lapocskákkal (KFSZ)

Holisztikus gyógyászat a teljes emberért

ShareSokszor halljuk manapság a holisztika, holisztikus gyógyászat, holisztikus gyógymód kifejezéseket. Mennyiben tud többet ez a szemléletmód a megszokott orvosi eljárásoknál? Interjú Vahl Mariann pszichológussal, holisztikus terapeutával, az Aranygyökér Egészség-, Oktató- és Jógaközpont vezetőjével. – Mi a holisztikus gyógyászat, és miben különbözik az egészségügy hagyományos megközelítési módjától? A HOLOSZ görög szó, jelentése: EGÉSZ,TELJES vagy EGÉSZSÉG, TELJESSÉG. „Ahogyan … Olvass továbbHolisztikus gyógyászat a teljes emberért

Az életerő-turmix

Egyre népszerűbbek a zöld levelekből és gyümölcsökből készített turmixok, élő italok világszerte és már nálunk is. Ha ügyesek vagyunk, nemcsak életerővel feltöltő, energiát adó, hanem egyúttal ízletes táplálékkal ajándékozhatjuk meg a szervezetünket.

Prech Katalin osztja meg velünk tapasztalatait.

zold2Tavaly hallottam először a zöldturmixról, egy egészségnapon meg is kóstoltam. Hááát, mit mondjak? Enyhén szólva: nem szimpatizáltam az ízével! De mivel kísérletező alkat vagyok, és elhittem, hogy jótékony a hatása, hát megpróbáltam otthon előállítani. Ami ilyenkor tavasszal megtalálható: csalán, tyúkhúr, spenót, saláta vegyesen, – mikor melyiknek volt a szezonja. Barátkoztam a vad ízekkel, de nem sok sikerrel! Ráadásul a turmixgépem is régi, nagyon darabos maradt, amit összekevertem. Egyszóval nem volt felemelő élmény inni az italból. Sokakat a színe taszít, szokatlan a zöld színű ital. Aztán el is felejtkeztem róla.

Olvass továbbAz életerő-turmix

Ezen oldal böngészésével elfogadod a cookie-k használatát. Több infó

Az Uniós törvények értelmében fel kell hívnunk a figyelmét arra, hogy ez a weboldal ún. "cookie"-kat vagy "sütiket" használ. A sütik apró, tökéletesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal helyez el az Ön számítógépén, hogy minél egyszerűbbé tegye az Ön számára a böngészést. A sütiket letilthatja a böngészője beállításaiban. Amennyiben ezt nem teszi meg, illetve ha az "Engedélyezem" feliratú gombra kattint, azzal elfogadja a sütik használatát. Erről bővebben érdemes elolvasni az Adatvédelmi tájékoztatót

Bezárom