Keresel valamit?
Facebook oldalunk
Kérdőív

Ha megbetegszel, Te hogyan gyógyulsz?

Eredmények

Betöltés ... Betöltés ...
HÍRLEVÉL
Hol kezdődik az egészség?
Ingyenes 36 részes online tanfolyam és ajándék e-könyvek


Iratkozz fel hírlevelünkre >>> most:

A feliratkozást e-mailben meg kell erősíteni! A második e-mailben lesznek az ajándékok elérhetőségei.

Vélemények
"Nem is hinnéd, mekkora fordulatot vett az életem, mióta Nálad jártam. Másképp gondolok sok mindent, (...) és rájöttem, min kell változtatni, hogy boldog lehessek. (...) az egészségem jó, a kezem szépen gyógyul, már alig látszanak a piros foltok. Nagyon hálás vagyok Neked." Erzsébet
Webáruház
Tisztított csapvíz, klórmentes fürdővíz bárki számára elérhető áron, az Ön otthonába is!
A képekre kattintva a termékek közvetlenül megrendelhetők!

CleanLife asztali víztisztító (GAC)

AquaSpirit SH-1 zuhanyszűrő (KDF)
EFT-terapeuták
Budapest:
- XI. ker.:

Gősi Judit: www.leleksimitos.hu www.izekesivek.hu

- XIII. ker.:
Sághy András:
(Skype-on is)
www.humanharmony.hu

- XVIII. ker.:
Dr. Paltán Ildikó
pszichiáter


Dunakeszi:
Szalkainé Tóth Tímea
(Skype-on is)
http://www.lelekapolas.hu

Szeged:
Hajdú Ildikó
http://www.eftszeged.hupont.hu

Szolnok:
Nagy Julianna
http://www.eft-harmonia.blogger.hu

Ingyenesen letölthető EFT-kézikönyv
(Csontos Ágnes honlapja):
http://www.emotionalfreedom.net

Az EFT-ről angol nyelven:
http://www.eftuniverse.com
IMPRESSZUM
Az oldal tulajdonosa és üzemeltetője:
Pintérné Annus Rita
Elérhetőségek:
fő email cím: info[kukac]benso-iranytu.hu
telefonszám: +36/20/4553475
Szolgáltatásainkat, infótermékeinket a SZOLKER Bt.
(8000 Székesfehérvár, Lehel u. 23., telephely: Székesfehérvár, Juhász Gy. u. 2.) forgalmazza.
Adószám: 22 02 6978-1-07
Cégbejegyzés kelte és száma: 07-06-002177

Adatvédelmi nyilvántartási szám: folyamatban
Tárhely szolgáltató neve és elérési adatai: 3 in 1 Hosting Bt., megacp.hu (2310 Szigetszentmiklós Szivárvány u. 1.)

Társtaláló tréning

PostHeaderIcon Mire való a stresszoldás?

Elgondolkodtál már azon, vajon hány betegség írható a stressz rovására?

Napközben nyeljük a mérgünket a munkahelyen, útközben, a boltban a hosszú sorban állás miatt, esetleg még a családtagjaink is felbosszantanak otthon, azután meghallgatjuk az áremelésekről, botrányokról, katasztrófákról és bűntényekről szóló híradót a tévében, s elalvás előtt talán még egy jó kis krimit is megnézünk…
Milyen benyomások érnek tehát bennünket reggeltől estig? Bosszúság, harag, türelmetlenség, erőszakosság, kudarcérzés, bűntudat, és így tovább…
Szakértők szerint a betegségeknek legalább 85 százaléka vezethető vissza lelki okokra, azaz lényegében a fel nem dolgozott negatív érzelmeink és a stressz a betegségek valódi okai, hiszen gyengítik az immunrendszerünket!

“A boldog gondolatok boldog részecskéket teremtenek, az egészséges gondolatok egészséges részecskéket.” /Deepak Chopra/

A pszichoszomatika szakértői szerint

– az állandó tépelődés gyengíti a lépet,

– a szomorúság megbetegíti a vért,

– az elnyomott érzelmek megemelik a vérnyomásunkat,

– az aggódás rámehet a gyomrunkra,

– az elfojtott harag epekövekké szilárdul,

– kapcsolati zavaraink veseköveket teremtenek,

és a sort még hosszan folytathatnánk.
De nem csupán a komolyabb betegségek, hanem a mindannyiunk számára ismerős krónikus fáradtság, hajszoltság, levertség, energiahiány is a bennünket ért, s fel nem dolgozott stressz következményei.

Mit tehetünk az egészségünkért?


Legokosabb, ha találunk magunknak egy olyan módszert, ami segít megszabadulni a felgyülemlett stressztől. Jól tesszük, ha a nap végén nemcsak a testünket, hanem lelkünket is megtisztítjuk! Választhatjuk például az EFT módszerét, amely könnyen elsajátítható és egyszerű megoldást kínál lelki egyensúlyunk visszaszerzésére.

Ismerkedj meg a legegyszerűbb, leghatékonyabb stresszoldó technikákkal online tanfolyamainkon!

Cikk megosztása: Share on Facebook
Facebook

PostHeaderIcon Emésztési problémákról holisztikusan

A civilizált világban szinte minden embernek van manapság valamilyen emésztési problémája – még akkor is, ha esetleg nem érzékel konkrét tüneteket, vagy nem gondol arra, hogy bármilyen problémája összefügghet az emésztőrendszere állapotával. Dr. Guseo András szerint a nyugati életstílus következtében alakulnak ki az autoimmun betegségek, mint pl. a bélgyulladás, a cukorbetegség, a pikkelysömör, az ételallergiák, az asztma, az autizmus és még sok másik kór, és ezek megelőzésében, kezelésében nagy szerephez jut a bélflóra gyógyítása.

De milyen is a sokat támadott nyugati életmód? Egyrészt elszakadtunk a természettől, a természetes táplálékoktól, ételeinkkel sok vegyszer is a szervezetünkbe kerül, a nyers növényi táplálékok aránya igen alacsony, az alapanyagok finomítva kerülnek az asztalunkra: fehér liszt, cukor – és még sorolhatnánk tovább a hibákat.

Mindezek következtében a bélflóra sérül, a hasznos baktériumok száma lecsökken, káros organizmusok terjedhetnek el, ami nemcsak az emésztésünk hatékonyságát csökkenti, de a kutatások szerint az agy működését is negatívan befolyásolja.
A jó hír viszont az, hogy ha átállunk több zöldséget tartalmazó étrendre, akkor a bélflóra állapota igen gyorsan javulni kezd!

Mit tegyünk székrekedés esetén?

Először is felejtsük el a fehér kenyeret, és válasszunk olyat, ami legalább 40%-ban tartalmaz teljes kiőrlésű lisztet. Együnk sok rostot tartalmazó élelmiszert, kukoricát, babot, borsót, zabot, bogyós gyümölcsöket, brokkolit, almát (a puffasztóként ismert élelmiszerek valójában csak akkor okoznak fokozott gázképződést, ha az epe nincs rendben). A padlizsánt érdemes beiktatni az étrendbe, jól lazítja a székletet. Fontos az elegendő (óránként 1 pohár) folyadék, lehetőleg tiszta víz fogyasztása. Krónikus székrekedés esetén iktassunk be több mozgást az életünkbe, szükség szerint reggel éhgyomorra egy pohár meleg víz vagy csésze tea felgyorsítja a pangó vastagbelet. Szoktassuk rá magunkat, hogy reggel 5-7 óra között intézzük el a “nagydolgunkat”, ez ugyanis a vastagbél aktív időszaka.

Mit nem tudsz megemészteni?

Az emésztéssel összefüggő tüneteknek persze lelki vetülete is lehet. A sokat szorongó embernél sokkal könnyebben alakul ki krónikus székrekedés, másoknál éppen ellenkezőleg, hasmenést okozhat az idegeskedés. A Föld-jegyű emberek (Bak, Bika, Szűz jegyben születettek vagy ilyen aszcendensűek) különösen hajlamosak arra, hogy lassan dolgozzák fel a táplálékot, számukra még fontosabb, hogy odafigyeljenek a fentiekre, így megelőzhetik a súlyosabb problémák, pl. az aranyér kialakulását.

Ha még nem tanultál stresszoldó technikákat, itt az ideje! Többféle online tananyagunkból választhatod ki a számodra megfelelőt:

Kipróbálnád az Érzelmi Felszabadítás Technikát érzelmi problémáid megoldására?

Jelentkezz személyre szabott, skype-os EFT-kezelésre a Kapcsolat űrlapon keresztül vagy a 20/455-34-75-ös telefonon!

Cikk megosztása: Share on Facebook
Facebook

PostHeaderIcon Várandósság félelmek nélkül

A statisztikai felmérések azt mutatják, hogy a kismamák egyharmada átél valamilyen megrázkódtatást akár egy átlagosnak mondható, viszonylag nem nehéz szülés vagy vajúdás alatt is. Sok kívülálló csak legyint az ilyesmire: felejtsd el, az a lényeg, hogy egészségesek vagytok… A traumatikus élmények azonban sok esetben elveszik az anyukák kedvét a család további bővítésétől, és akár hosszú évek elteltével is könnyek között idézik fel a szülőszobán történteket…

A napokban érzelmi szülésfelkészítő foglalkozást tartottam két kismamának az EFT technika stresszoldó módszerét alkalmazva. Meglepő volt számomra, hogy amint leültünk, máris folyni kezdett belőlük a szó. Egyikük egy, másikuk két császármetszést élt már át, és mindkettejük újabb műtétes szülés előtt állt. A szüléssel kapcsolatos félelmeik feloldását tehát azzal kellett kezdenünk, hogy a traumatikus emlékeiket semlegesítjük.

Mindketten azt ítélték legrosszabbnak, hogy a műtét alatt tehetetlennek, kiszolgáltatottnak érezték magukat. Habár bíztak az egészségügyi szakemberekben, mégis rosszul élték meg, hogy nem volt senki, aki közben szólna hozzájuk, akár emberszámba venné őket. Csak egy test voltam a műtőasztalon – mondták.

Fontos lenne tudatosítani, hogy a nők számára a gyermekük születése egy beavatás, a női lét egy fontos rítusa, amit tudatosabban kellene támogatnia a segítőknek.

A szülésnek az a formája, amikor az orvos megmondja az anyukának, hogy egy adott napon menjen be, és elvégzik a császármetszést, komoly érzelmi űrt hagy maga után, mert hiányzik belőle a valódi átélés, az “én csináltam, képes voltam rá” élménye. Az anyukák kifogásolták azt is, hogy a baba kiemelése után nem láthatták a picit, csak órákkal később adták oda vagy mutatták meg egyáltalán nekik. A kötődés kialakulása így már a kezdetekkor nem harmonikusan alakul. Gyakran előfordul, hogy az orvosi személyzet egymás közti szóbeli megnyilvánulásai megijesztik az anyukát, amikor pl. a baba kiemelésekor ezt hallja a szülésznő szájából: – Úristen! Jézusom! Természetes, hogy ettől halálra rémül, hiszen nem tudja, mit látnak, amit ő nem láthat, és azonnal arra gondol, hogy valami baj van (holott csak a baba nagy súlya késztette őket felkiáltásra); úgy kezelik, mintha ott sem lenne, a szülését kívülállóként kénytelen megélni, ami rendkívül frusztráló tud lenni.

Az ilyen és ehhez hasonló beszámolókból kiviláglik, hogy a kismamák, anyukák lelki egészsége érdekében mindenképpen hasznos és szükséges a stresszoldó módszerek célzott használata. A kétórás EFT-kopogtatás végére mindkét kismamát mintha kicserélték volna: a könnyek helyét mosoly és kellemes bizsergés, fáradtság vette át. Mind a ketten úgy érezték, hogy a korábbi emlékeik már nem frusztrálják őket, és optimistán tekintettek a jövőbe. Az ilyen visszajelzések teljesen meggyőzőek: “Nagyon hálás vagyok a segítségedért! Igazán hasznos tanácsokat és módszert kaptam, amivel leküzdhetem a félelmeimet!”

Stresszoldó szülésfelkészítő foglalkozásokat folyamatosan tartok Székesfehérvár 50 km-es körzetében, külön az elsőbabás anyukáknak és külön azoknak, akik a második vagy többedik gyermeküket várják. A részletekről itt olvashatsz bővebben!

 

Cikk megosztása: Share on Facebook

Facebook

PostHeaderIcon Hogyan kezdj hulladékcsökkentő életet? 3.

Az előző bejegyzésben az étkezéssel kapcsolatos hulladéktermelést veséztük ki, most lássuk, hogyan tehetjük a fürdőszobánkat is a lehető legkörnyezetbarátabbá!

A mindennapos tisztálkodáshoz egyáltalán nem szükséges annyi kozmetikum, nem szükséges tetőtől talpig végig végigmosnunk magunkat tusfürdővel (ami számos kockázatos vegyi anyagot tartalmaz, nem beszélve a környezetszennyező flakonról). Vannak, akik csak tiszta vízzel mosakodnak vagy sóval. Ha ez túl rusztikus megoldásnak tűnik, maradjunk a papírba csomagolt szappannál (és ha lehetséges, keressünk olyan terméket, ami nem kókusz/pálmaolajból készül – ilyen pl. a Zöldike szappan vagy az Organiclinic).

A fürdővizet (hacsak nem kifejezetten piszkos) használat után kimeregetem egy felmosóvödörbe. Ezt a “szürke” vizet felhasználjuk felmosáshoz, vécéleöntéshez.

 

Hogyan mossunk hajat?

A hajmosáshoz nem nélkülözhetetlen a sampon. Léteznek hajmosáshoz tervezett szappanok: a vizes hajat átdörzsöljük vele, kicsit felhabosítjuk, majd leöblítjük, és ecetes vízzel is átöblítjük. Erre a szappan lúgos kémhatása miatt van szükség, ugyanis a hajszálak olyan tapintásúak lesznek tőle, mintha zsírosak lennének – de az ecet megoldja a problémát.

Én úgy mosok hajat, hogy egy közepes lavórba keverem ki a vizet, így egy csepp sem vész kárba, míg a hőfok megfelelő nem lesz. Egy régi mosópor-adagolóval merem a hajamra a vizet, ezután szappanozom, majd leöblítem a lavórból (a habos vizet is felfoghatjuk, jó lesz a wc leöblítésére, tisztítására!). Ezután kb. harmadáig marad tele a lavór tiszta vízzel, amihez egy gondolatnyi 10%-os ecetet öntök, és ezzel öntözöm le a hajamat. Akkor találtam el a koncentrációt, ha az ecetes víz azonnal selymes tapintásúvá teszi a hajszálakat (ha nem így lenne, öntök még hozzá pici ecetet – ha viszont túl ecetesre sikeredne véletlenül, akkor a haj túl szárazzá válik, ezen egy újabb mosás segít 🙂 ). A vizes hajamra törölközőt csavarok, és ha ráérek, várok kb. negyed órát, mielőtt szárítani kezdeném (nyáron egyáltalán nem is szárítom). Ezzel a módszerrel a lehető legkevesebb vizet és energiát használom el. A samponos megoldással szemben nincs szükség kondicionálóra sem, a haj lágy és selymes tapintású lesz.

 

Mire jó a fültisztító pálcika?

Egyedül arra, hogy a gyártók és a kereskedők keressenek rajta, fülorvosok ugyanis nem ajánlják, hogy a fülünket ezzel tisztítsuk. Fürdéskor a kisujjunk körmével megoldhatjuk ezt a feladatot, vagy egy hullámcsat gömbölyű végével óvatosan megtisztíthatjuk a hallójáratot, ügyelve, hogy a dobhártyát ne érjük el.

 

Mosási egyszeregy

Egy éve vettem egy papírdoboznyi Golden G1 mosóport, és még félig tele van. Nemcsak a csomagolása, de az összetétele is környezetbarát. Öblítő helyett 10%-osra hígított ecetet használok, pár csepp illóolajjal.

Természetesen nálunk is akadnak foltos ruhadarabok, ezekkel így bánok el, mielőtt gépbe tenném őket:

  • a zsírfoltokat marhaepeszappannal dörzsölöm be
  • ismeretlen eredetű ételfoltokra színszappant használok
  • piros bogyós gyümölcsöktől származó foltokat citromlével lehet kiszedni
  • tintafoltokra patikában kapható alkoholt alkalmazok
  • vérfoltos ruhadarabokat hideg(!) vízben kell áztatni, a maradék foltot színszappannal kezeljük
  • erősen szennyezett holmikat (pl. foltos terítő, izzadtságfoltok, elszürkült ágynemű) meleg mosószódás vízbe áztatok, mielőtt a gépbe kerülnének

A magasabb hőmérsékletű tisztítást igénylő holmikhoz (ágynemű, törölköző, gyerekpelenkák, mosogatórongy) 60 fokos mosást és teafaolajos öblítést alkalmazok.

Számos esetben nem is szükséges mosógépbe tenni a láthatóan nem szennyezett ruhaneműt: ahhoz, hogy felfrissítsük, elég egy kis ecetes meleg vízben átnyomkodni.

Egy korábbi cikkben már írtam arról, hogy amikor a gyermekemet vártam, a mosható pelenkára szavaztam az eldobható helyett. Akkor, 2006-ban nagyjából ufó voltam ezzel az anyukák között: a környékünkön senkit sem ismertem, aki hasonlóan elszánt lett volna a hulladékcsökkentésben (ma már szerencsére más a helyzet). Nem bántam meg a döntésemet, nemcsak olcsóbban jöttünk ki, de a pelenkáskor is rövidebb volt, és a környezet, valamint a lelkiismeretem is tisztább maradt 🙂 Ezek után már nem is értem, miért csodálkoztam, amikor először olvastam a mosható női betétekről… Hiszen ami évszázadokon át jó volt, az nekünk, a 21. században is jó lehet.

 

Takarítás

A mosdót és a kádat szódabikarbóna (papírcsomagolásút veszek) és víz keverékével súrolom át. A vízkövet ecettel oldom le, és egy régi fogkefét használok a nehezen elérhető, csap körüli részeknél. A padló felmosásához ecetes vizet használok, a wc-kagylót ugyancsak ecettel és teafaolajjal lehet tisztára varázsolni.

 

Ezer és egy apróság…

– A hajgumik elég hamar tönkremennek, de ingyen pótolhatjuk őket úgy, ha kiselejtezett zoknik gumirészét levágjuk. Tapasztalatom szerint a hosszú copfot is bármilyen bolti hajguminál jobban tartja.
– Sminklemosáshoz nem kell drága készítmény, bármilyen olaj és egy kis darab vatta vagy textilkorong megteszi.
– Levegőillatosítót könnyen készíthetünk házilag. Egy szórófejes flakonba töltsünk vízzel hígított gyógyszertári alkoholt és tetszés szerinti illóolajokat, használat előtt rázzuk fel!
– Wc papírból olyat vásárolok, ami újrahasznosított papírból készül, és tekercsenként, papírba csomagolva kapható (én a T…. áruházban szerzem be).

 

Neked milyen bevált trükkjeid vannak? Oszd meg Facebook oldalunkon!

Cikk megosztása: Share on Facebook

Facebook

PostHeaderIcon Hogyan kezdj hulladékcsökkentő életet? 2.

Az előző bejegyzésben már sok felesleges hulladéktól menekítettük meg a háztartásunkat – lépjünk most tovább, a konyhába!

Az első, hogy az ételkészítés során keletkező “szemetet”, ami valójában tápanyagban dús növényi hulladék, gyűjtsük elkülönítve, és komposztáljuk, vagy legalábbis juttassuk vissza a természetbe. Én nem értek igazán a komposztálás művészetéhez, egyszerűen annyit teszek, hogy a külön vödörben gyűjtött komposztálnivalót kiviszem a kert végébe, a komposztdombra, és kiszórom. Biztos, hogy lebomlik, mert humuszos földet ásunk ki az aljából, amit a veteményeskert “trágyázására” használunk. Amint látod, semmi ördöngősség nincs benne, egyszerű, mint az egyszeregy. Még csak költsége sincs, nincs feltétlenül szükség komposztládára sem. (Szerintem elődeink sem vacakoltak ilyesmivel évezredeken át.) Ha nincs kerted, ha társasházban élsz, akkor is gyűjtheted külön a szerves hulladékot, hogy ne terheld vele a kommunális kukát (léteznek lakásban is elférő kicsi komposztálók), és elajándékozhatod valakinek, akinek van kertje, és fel tudja használni.

A második (és egyben utolsó tennivaló) a konyhánk hulladékmentesítése érdekében, hogy ne vigyünk haza műanyag csomagolást. Rengeteg minden kapható kimérve vagy környezetbarát csomagolásban: üvegben, papírban. Ezzel a magad és a családod egészségét is véded, mert nem fogsz fóliába csomagolt gyári nyalánkságokat sem venni. 🙂 Olvasd tovább a bejegyzést »

Cikk megosztása: Share on Facebook

Facebook

PostHeaderIcon Hogyan kezdj hulladékcsökkentő életet? 1.

Az előző cikkben összefoglaltam a legfontosabb elveket a mindennapi hulladékunk minimalizálásának alapjairól. Apró lépésenként, pár év alatt jelentősen sikerült csökkentenem a háztartásunkban keletkező szemét mennyiségét. Kövesd Te is a példánkat! 🙂

Kezdjünk a bevásárlással!

Igazából minden ezen áll vagy bukik, hiszen a pénzünkkel szavazunk. Ha megvásárolunk egy terméket (legyen szó bármiről), ezzel azt az üzenetet közvetítjük a kereskedő és a gyártó felé, hogy erre a termékre szükség van, gyártsanak ezután is belőle. A gyártónak nem igazán érdeke, hogy változtasson az áruk csomagolásán (tehát hogy környezetbarát verzióra váltson), mindaddig, amíg mi, fogyasztók ki nem kényszerítjük ezt.

Tehát ha vásárolni mész, úgy tudod megelőzni, hogy egy halom műanyag szemetet vigyél haza (ami legjobb esetben a szelektív kukát fogja megtölteni, ha egyáltalán újrahasznosítható), hogy otthonról vitt szatyorba, dobozba, üvegbe vásárolsz. Én évek óta nem veszek műanyag zacskót a zöldség-gyümölcs és kenyér beszerzésemkor, hiszen ami otthon összegyűlt, az rengetegszer újra felhasználható. Az egyetlen szükséges feltétel, hogy ne felejtsem otthon a zacskókat, de már rutinos vagyok. 🙂 A kocsiban mindig lapul belőlük egy jó adag. Akik ügyesek a varrásban (én nem vagyok az), készíthetnek is kis tasakokat vászonból vagy régi függönyből. Olvasd tovább a bejegyzést »

Cikk megosztása: Share on Facebook

Facebook

PostHeaderIcon Hulladék nélküli élet

Évekkel ezelőtt olvastam egy amerikai családról, akik hulladékmentesen élnek. Emlékszem, akkor azt gondoltam: azta, ez tök jó… de lehetetlen megvalósítani! Vajon hogyan csinálták? Közben azonban szép lassan magam is elkezdtem csökkenteni a hulladék mennyiségét a háztartásomban, és rájöttem, hogy egyáltalán nem olyan nehéz a dolog. Sok találékonyság és elhatározás kell az elején, de szerencsére már nem vagyunk egyedül: rengetegen járnak ugyanezen az úton, elég, ha csak annyit mondok: a Facebook Háztartásom hulladék nélkül nevű csoportja már 18 ezer tagot számlál…

Ha azt gondolod, a teljes hulladékmentesség elérhetetlen, valószínűleg igazad van. Egy cikkben azt olvastam, hogy nem tudsz mindent 100%-ig megtenni, de minden apró dolog, amit megteszel, számít. Gondold át a mindennapi életedet, a beszerzési módjaidat, azt, ahogyan a keletkezett hulladékhoz viszonyulsz, és tegyél lépéseket. Eleinte ezek jelentéktelennek tűnnek, de idővel rá fogsz csodálkozni: miért is nem így csináltad már régóta?

Bea Johnson Zero waste otthon című könyvét olvasva érett meg bennem az elhatározás, hogy erről a témáról írjak, mert a probléma világméretű, igen sürgető és szó szerint az egészségünket is kockára tesszük, ha figyelmen kívül hagyjuk. Ma már egyáltalán nem elegendő, ha csak annyit teszünk, hogy szelektíven gyűjtjük a szemetet. A csapvízben már kimutathatóan vannak mikroműanyagok, amelyek pl. a mosáskor szakadoznak le a műszálat tartalmazó ruhaneműkből, vagy a mosogatószivacsok és műanyag kefék kopásával kerülnek a lefolyóba. Ezek olyan aprók, hogy a véráramba is bekerülhetnek, és ma még senki sem tudja, hogy ennek milyen egészségi hatása lehet.

Némi kutatás után (szinte) mindenből találni lehet természetes alternatívát, csak el kell szánnunk magunkat! Olvasd tovább a bejegyzést »

Cikk megosztása: Share on Facebook

Facebook

PostHeaderIcon Szorongás ellen kopogtass!

“Ha lenne egy olyan módszerünk, amellyel képesek lennénk a stresszt csökkenteni, akkor minden problémánkat, betegségünket meg tudnánk oldani.”

Ezeket a szavakat Selye János magyar származású orvos, a stresszelmélet kidolgozója írta.

A stressz oldására szolgál számos olyan, az utóbbi évtizedekben kidolgozott alternatív gyógymód, mint az Érzelmi Felszabadítás Technika (EFT) is. Nem túlzás azt állítani, hogy az energiapszichológia megváltoztatja mindazok életét, akik megismerkednek vele.

 

Hogyan működnek az ilyen terápiák?

A kutatók még keresik a pontos magyarázatot – egy lehetséges magyarázat szerint “a kopogtatás piezoelektromos töltést hoz létre, amely a kötőszöveten keresztül a legkisebb elektromos ellenállással rendelkező útvonalakon át áramlik.
Amikor előhívunk egy traumatikus emléket, miközben tudatosan figyelünk testünk azon részeire, amelyek elsődlegesen tárolják ennek a traumának az emlékét, a kopogtatás a biztonság üzenetét küldi a testnek, és ez az üzenet nincs összhangban az érzelmileg túlfűtött emlékkel.” (Dawson Church: Génjeink csodája, 2011, 246. o.) Vagyis a test a biztonság üzenetét kapja, ezzel együtt a tárolt stressz és a vele járó érzelmi intenzitás pedig megszűnik.

Olvasd tovább a bejegyzést »

Cikk megosztása: Share on Facebook

Facebook

PostHeaderIcon A pánik kezelése, gyógyítása

Néhány évvel ezelőtt figyeltem fel arra a terápiás munkám során, hogy a hozzám fordulók szinte valamennyien pánikbetegség miatt keresnek fel. Később egy pszichológustól hallottam, hogy valóban rengeteg manapság a pánikbeteg, és nagyon sok a fiatal közöttük. Lehet okolni a modern életvitelt, de a helyzet az, hogy végső soron minden belőlünk indul ki. A legfőbb ok: az embereket megviselik az életben a változások, nem mernek változtatni, dönteni, kilépni nem működő helyzetekből, kapcsolatokból.

Mivel alapvetően érzelmi vezérlésű lények vagyunk, az érzelmi stresszek oldása jó eséllyel véget vethet a pánikbetegség okozta szenvedésnek.

Milyen lehetőségek léteznek a gyógyulásra?

– EFT – Érzelmi Felszabadítás Technika

Ez a stresszoldó módszer képes felkutatni, beazonosítani a tünetek mögött meghúzódó lelki okokat, és ahhoz hasonlóan, ahogy a hagymahámozáskor újabb és újabb rétegeket fejtünk le, az EFT alkalmazásakor is célzottan haladunk egyik tünetről, emlékről, érzelemről a másikra; sorban feloldjuk, megszüntetjük őket, így a betegséget a gyökerénél gyógyítjuk meg.

Olvass többet az EFT módszeréről itt! Olvasd tovább a bejegyzést »

Cikk megosztása: Share on Facebook

Facebook

PostHeaderIcon Az írás gyógyít!

Pszichológus vendégszerzőnk, Miskei Anikó Gyógyító Írás tanfolyama újszerű megoldást kínál a traumák feldolgozására…

Volt már olyan, hogy tollat ragadtál és papírra vetetted a gondolataid? Vagy épp azt, ami nagyon bántott vagy fájt? Esetleg te is azok közé tartozol, akik rendszeresen vezettek már napló?

Mi a jó a naplóírásban? Részben meg tudod örökíteni a szép pillanatokat, de sokkal többen vannak, akik arra használják, hogy kiírják magukból a fájdalmat.

És ezzel el is jutottunk oda, hogy az írás gyógyít. De vajon miért?

Akkor, amikor leírsz valamit, ami bánt, egy történetet alkotsz. Valamit, aminek van eleje és vége, és értelme kell hogy legyen.
Egy hasonlattal élve ez olyan, mintha a forró teát beleöntenéd egy bögrébe. Ha csak elkezded önteni a kancsóból, könnyen leforrázod magad. De a bögrében már ki tudod tenni a párkányra, hogy hűljön. Így nem nem fog fájdalmat okozni. Olvasd tovább a bejegyzést »

Cikk megosztása: Share on Facebook

Facebook

HÍRLEVÉL
Hol kezdődik az egészség?
Ingyenes 36 részes online tanfolyam és ajándék e-könyvek


Iratkozz fel hírlevelünkre >>> most:

A feliratkozást e-mailben meg kell erősíteni! A második e-mailben lesznek az ajándékok elérhetőségei.

Kategóriák
Webáruház
Tisztított csapvíz, klórmentes fürdővíz bárki számára elérhető áron, a Te otthonodba is!
A képekre kattintva bővebb információt találsz a termékekről!

CleanLife asztali víztisztító (GAC)

AquaSpirit SH-1 zuhanyszűrő (KDF)
Ezoterikus kövek
Ajánló
Írások dátumai
2019. február
h k s c p s v
« jan    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728  
Webnavigátorok

A blogbejegyzésekben látható szép képek ezekről a weboldalakról származnak:
SXC fotók
Flickr fotók

Az oldal a Mozilla Firefox böngészővel működik optimálisan.
Statisztika
Ezoterikus kövek
Ajánló

Ezen oldal böngészésével elfogadod a cookie-k használatát. Több infó

Az Uniós törvények értelmében fel kell hívnunk a figyelmét arra, hogy ez a weboldal ún. "cookie"-kat vagy "sütiket" használ. A sütik apró, tökéletesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal helyez el az Ön számítógépén, hogy minél egyszerűbbé tegye az Ön számára a böngészést. A sütiket letilthatja a böngészője beállításaiban. Amennyiben ezt nem teszi meg, illetve ha az "Engedélyezem" feliratú gombra kattint, azzal elfogadja a sütik használatát. Erről bővebben érdemes elolvasni az Adatvédelmi tájékoztatót

Bezárom