– Ó, mester, miért ilyen nehéz az életem? – kérdezi a holtfáradt indiai zarándok a bölcs gurutól.
– Minek cipelsz akkora zsák követ a hátadon?

Tedd le a hátadról a mázsát súlyokat, és szabadulj fel negatív érzelmeid terhe alól!

Érzelmeink – csakúgy, mint életünk valamennyi történése – nyomot hagynak nem csupán a lelkünkben, de energiarendszerünkön, s ezáltal testünkön is. Mindannyian érezzük, hogy az örömteli élmények gyógyítanak, energiával töltenek fel, a negatívak viszont zavart idéznek elő az energiaháztartásunkban. Célzott meridián energia technikával az energetikai blokkok felszámolhatók a testünkben-lelkünkben, s így nemcsak rossz érzéseinktől, de számos betegségtől is megszabadulhatunk. Az Érzelmi Felszabadítás Technikáját alkalmazva elérhető a valódi érzelmi szabadság!

„A sejt egy energiával hajtott gép. Ezért vizsgálhatjuk anyagként, de energiaként is. A miénket megelőző minden korábbi kultúrában és gyógyító hagyományban a gyógyítást az energia mozgósításával valósították meg.”
/Szent-Györgyi Albert/

Az Érzelmi Felszabadítás Technikája napjaink legígéretesebb gyógymódja, egy rendkívül gyorsan fejlődő energia-pszichológiai módszer, amely a kínaiak által kétezer éve ismert meridiánok rendszerén alapul.

“Változtasd meg az érzelmeidet, változtasd meg az energia szintedet és megváltoztattad az egészségi állapotodat.”
/Dr. Caroline Myss/

meditation-1384758_960_720Az EFT egy természetes és mellékhatásoktól mentes meridián-energiatechnika, amelyet Gary Craig alkotott meg 1994-ben az alkalmazott kineziológia alapjain, az NLP-t is nagymértékben felhasználva.  Az EFT-ben azóta számos új technika született, tehát ez egy nagyon gyorsan fejlődő, és nagyon kreatív (azaz könnyen személyre, problémára szabható) gyógyító módszer, mely a szervezet energiaháztartásában (a meridiánokon) kialakult blokkok feloldásával éri el gyógyító hatását.

Az EFT-t az akupunktúra lelki változatának is tekinthetjük, amely azonban nem használ tűket. A módszer lényege, hogy ujjainkkal finoman ütögetünk bizonyos meridiánpontokat, miközben ráhangolódunk az adott problémára. A meridiánok végződései közvetlenül a bőrfelszín alatt találhatóak, így könnyen elérhetőek (ráadásul ezeken a pontokon mérhetően kisebb a bőrellenállás). Az ujjak hegye energiakilépési pont, a kopogtatással tehát energiát juttatunk a meridiánokra, feloldva a rajtuk kialakult blokkokat, amelyek nem engedik az életerő szabad áramlását a szervezetben.

“Gyógyulás” kínai jele

Az EFT-ben nincs szükség arra, hogy tudjuk, melyik meridiánon találhatók blokkok, azaz nem diagnosztizálunk, hanem egy “generáljavítást” végzünk az energiarendszeren (az összes fő meridiánt tisztítjuk egyidőben). Ennek segítségével a betegségek hátterében meghúzódó lelki okokat is kezeljük, hiszen a fizikai és az érzelmi probléma ugyanazon dolog két oldala. Mivel a kezelések során a problémák valódi gyökerét (az energetikai zavart) szüntetjük meg, az elért eredmény a legtöbb esetben tartósnak is bizonyul.

 

“Nem létezik a lélektől független, pusztán testi betegség.” /Szókratész/

“A betegségek kezelésében a legnagyobb tévedés, hogy külön orvosok foglalkoznak a test, valamint a lélek bajaival, holott e kettő nem választható el egymástól.” /Platón/

 Az Érzelmi Felszabadítás Technikája segítségével gyakran a reménytelennek tűnő esetekben is javulást vagy akár teljes gyógyulást érhetünk el!

(Súlyos mentális betegségben szenvedő egyéneknél -epilepszia, bipoláris szindróma, paranoia, skizofrénia- az EFT terápiát csak szakorvos végezheti, mivel nekik kiszámíthatatlan érzelmi reakcióik lehetnek.)

Miért különleges az Érzelmi Felszabadítás Technikája?

Az orvostudomány valamennyi módszerétől eltérően az EFT (csakúgy, mint a többi energiagyógyászati módszer):

 •  –non-invazív, azaz nem hatol be a testbe (sem vizsgálattal, sem beavatkozással, sem gyógyszerrel)
 • specifikus, azaz célzottan a problémára hat (a tünetet okozó energetikai blokkra, amelyet megszüntet)
 • -és az előző kettőből fakadóan nincsen mellékhatása.

Mivel az EFT közvetlenül a problémák gyökerénél hat, bátran bevethetjük bármilyen eredetű kellemetlenségre, tünetre, hiszen az energiarendszerünk karbantartásával csak jót tehetünk az egészségünknek. Gary Craig tanácsa – “Próbáljuk ki mindenre” (“Try it for everything”) – így akár az EFT jelmondatának is tekinthető.

Bemutató film:

 

 

Hogyan is hat az EFT kopogtatás?

Hogyan tudja helyreállítani az egészséget, ha megütögetjük a meridiánok végpontjait, miközben ráhangolódunk a problémára?

Vadonatúj felfedezés, hogy a testünk kötőszövetei félvezető kristályként viselkednek, és rendkívül gyorsan szállítják az információt (összehasonlíthatatlanul gyorsabban, mint a hormonok vagy gyógyszerek, tehát bármilyen kémiai anyag). Az elektromosság és a mágnesesség tehát nagyon fontos szerepet játszik a gyógyulásban. A génjeink sokkal kevésbé számítanak egészségi állapotunkban, mivel a gének nagyon gyorsan képesek ki- és bekapcsolni, aktiválódni emlékek, érzések, gondolatok hatására (egyes géneknek ehhez mindössze két másodpercre van szükségük). A kutatók úgy becsülik, hogy a gének kb 90 %-a kapcsolatban van a környezetből érkező jelekkel  –  így gyakorlatilag elmondható, hogy elsősorban nem a velünk született génkészletünk, sokkal inkább az határozza meg a mindenkori egészségi állapotunkat, hogy hogyan reagálunk a velünk történő eseményekre, feldolgozzuk-e és elengedjük-e a negatív stresszt, vagy pedig tovább őrizgetjük magunkban… (Erről részletesen ír Dawson Church Génjeink csodája című könyvében, mely a Human Harmony Kft. kiadásában jelent meg magyar nyelven).

Mindezek alapján sok szakértő úgy tartja, hogy az energia-pszichológiai módszerek jelentik a jövő gyógyászatának alapját.

Az Érzelmi Felszabadítás Technika segítségével saját magunk is oldhatjuk (bárhol, bármikor) a stresszt, ezáltal visszaszerezhetjük lelki harmóniánkat, egészségünket! Érdemes elsajátítanunk ezt az egyszerű technikát, hiszen a magunk és családtagjaink kisebb-nagyobb egészségi és érzelmi problémáit gyógyíthatjuk segítségével – gyógyszerek és mellékhatások nélkül!

Az EFT alkalmazása során a szervezet energiaháztartását egyensúlyozzuk ki, a meridiánokon kialakult energiablokkokat szüntetjük meg. Ezért napi 20 perc EFT pár nap vagy néhány hét alatt megszüntethet akár évtizedek óta fennálló, krónikus (akár genetikai eredetű) betegségeket is, mivel a problémák okait (az energetikai zavart) célozzuk meg.

“Az EFT fő célja, hogy segítsen elérni a lelki békét. Ha csökken a bennünk lévő harag, a félelem, a múlt traumáinak emléke, akkor testi betegségeink is kezdenek eltűnni, és egyre több időt tölthetünk lelki békében. Ez bámulatos változásokat idéz elő bennünk, amely azután körülöttünk is mindent megváltoztat.”
/Gary Craig, az EFT technikák kidolgozója/

 

Mit mondanak azok, akik már kipróbálták az EFT-t különféle problémáik megoldására? Olvasd el itt!

 

Te mit választanál?

Gyógyszereket, költséges orvoshoz járást, kockázatokat és mellékhatásokat, diétázást, betegségtudatot és rossz közérzetet…

vagy

végleges gyógyulást, testi-lelki jóllétet, harmóniát és energikus hétköznapokat?

 

Tarts velünk online a Test-Lélek-Harmónia Online tanfolyamon,

és tapasztald meg a meridián-energiatechnikák áldásos hatását a fizikai és lelki közérzetedre!

 

Kiknek nem tud segíteni az EFT technika?

-Azoknak, akik nem hajlandóak felelősséget vállalni az életükért.
-Azoknak, akik nem bánják, ha bűntudat, lelkiismeretfurdalás, traumák és szorongások gyötrik őket.
-Azoknak, akik a külvilágtól várják problémáik megoldását.
-Azoknak, akik abban hisznek, hogy a genetikai eredetű betegségek elkerülhetetlenek és gyógyíthatatlanok.
-Azoknak, akik abban hisznek, hogy kizárólag a rossz gének, a baktériumok, vírusok és gombák okozzák a megbetegedéseket.

A többiek azonban mind egészségesebbnek érzik magukat már néhány perces EFT-kezelést követően is!

 

 

A világon eddig több millió ember gyógyult az EFT segítségével.

Lehet, hogy Te vagy a következő?

Miért ne próbálnál ki egy gyógymódot, ami az emberek 99%-ánál hatásos?

 

Tarts velünk online a Test-Lélek-Harmónia Online tanfolyamon, és tapasztald meg a meridián-energiatechnikák hatását a fizikai és lelki közérzetedre!

 

Mit mondanak az EFT-ről azok, akik már kipróbálták? Olvasd el sikertörténeteinket itt!

“Az  a meggyőződésem, hogy az Energia Pszichológia olyan lehetőséget biztosít az emberi szenvedés megszüntetésére, amely felülmúlja a pszichológia és az orvoslás elmúlt öt évszázadban elért bármely eredményét.” / Dawson Church /

„Az orvosok két csoportba sorolhatók: azok, akik természetfeletti módon gyógyítanak és azok, akik gyógyszerekkel.”

/Paracelsus/

Az EFT gyors és hatékony segítséget jelenthet többek között a következő problémák esetén:

 • lelki eredetű betegségek,
 • különféle negatív érzelmi állapotok: pl. szorongás, félelmek, fóbiák, depresszió, traumák, vizsgadrukk stb.,
  allergia, asztma, különféle bőrbetegségek (atópiás ekcéma is),
 • függőségek (pl. dohányzás, evési kényszer),
 • fájdalmak, migrén, láz, megfázásos tünetek,
 • mozgásszervi, emésztési, nőgyógyászati problémák, látászavarok (kancsalság, rövid-, távollátás),
 • önismereti, önértékelési, kapcsolati problémák,
 • sikertelenség (sikereink útjában álló korlátozó hiedelmeinktől rövid úton megszabadulhatunk),
 • kisgyermekek problémái (pl. fogzás, alvási nehézségek),
 • várandósság alatt fellépő rosszullétek, szüléssel kapcsolatos szorongások, félelmek, traumák, negatív önkorlátozó hiedelmek, melyeknek oldásával a szülés könnyebbé, gyorsabbá tehető. Segíthet a szülés után jelentkező negatív érzések feldolgozásában, szoptatással összefüggő problémák megszüntetésében is.

“Az EFT fő célja, hogy segítsen elérni a lelki békét. Ha csökken a bennünk lévő harag, a félelem, a múlt traumáinak emléke, akkor testi betegségeink is kezdenek eltűnni, és egyre több időt tölthetünk lelki békében. Ez bámulatos változásokat idéz elő bennünk, amely azután körülöttünk is mindent megváltoztat.” /Gary Craig, az EFT módszerének kidolgozója/

 

 „Egy nap az orvosi szakma ráébred majd arra, hogy a betegségek 85 százalékának a megoldatlan érzelmi problémák a fő kiváltó okai. Amint ezt a tényt elfogadják, ők is – akárcsak én már most – az EFT módszert használják majd legfőbb gyógyító eszközükként.” /Eric Robbins, az orvostudományok doktora/

Az EFT kezelések során fontos, hogy elegendő tiszta vizet fogyasszunk, mert ez segíti a szervezet öngyógyító folyamatait, ezáltal növeli a kezelés hatékonyságát!

Legyen tisztított csapvíz elérhető áron a Te otthonodban is: Cleanlife asztali víztisztító

Könyvajánló

Donna Eden Energiagyógyászat című könyve arról a természetes gyógymódról szól, amely napjainkban aktuálisabb mint valaha hiszen egyre többen ismerik fel, hogy a gyengéd módszerek gyakran célravezetőbbek és jóval hatékonyabbak a (sokszor egész életen át tartó) gyógyszeres kezeléseknél. A könyv megrendelhető a Libri webáruházán keresztül, bővebb ismertetőért kattints ide!

 

 

„Isten ajándéka, hogy több tudást és tehetséget adott neked, mint amit életed során kihasználni tudnál. Ajándékozd hát meg Istent azzal, hogy amennyire lehet, kihasználod és fejleszted tehetséged és tudásod, amíg csak élsz.” /Steve Bow/

  

Kipróbálnád az EFT-t?

Jelentkezz egyéni EFT-kezelésre 

Székesfehérváron vagy akár Skype-on keresztül:

 • az info(kukac)benso-iranytu.hu e-mailcímen, vagy
 • a 20-455-3475-ös telefonszámon!

 

 

Tanácsra, segítségre van szükséged?

Valamennyiünkkel előfordul olykor, hogy úgy érezzük, mintha minden összeesküdött volna ellenünk. Sok fájdalmas emléket, sérelmet és haragot hordozunk magunkban, s hiába keressük a helyünket a világban, valahogy nem jutunk egyről a kettőre…

Mindannyiunkban van azonban egy “benső iránytű“, egy halk hang a lelkünkben, amely a helyes ösvény felé igyekszik gyengéden terelgetni bennünket. Sokszor egyáltalán nem halljuk meg az üzenetét, vagy egyszerűen csak nem merjük rábízni magunkat.

Szerencsére az EFT segítségével rálelhetünk saját megoldásainkra, egyéni utunkra, véglegesen túlléphetünk csalódásainkon, fájdalmainkon, régóta hurcolt lelki terheinken, és megtalálhatjuk a gyógyírt problémáinkra, akár a legreménytelenebbnek tűnő élethelyzetekben is!

Kipróbálnád az EFT-t?

Jelentkezz egyéni EFT-kezelésre Székesfehérváron vagy akár Skype-on keresztül:

 • az info(kukac)benso-iranytu.hu e-mailcímen, vagy
 • a 20-455-3475-ös telefonszámon!

 

„Békülj meg a múlttal, nehogy elrontsa a jelent! Az élet túl rövid ahhoz, hogy gyűlölködésre időt pazarolj. Szabadulj meg mindentől, ami nem hasznos, nem szép vagy nem örömteli! Akármilyen jó vagy rossz egy helyzet, holtbiztos, hogy meg fog változni! Higgy a csodákban! Bocsáss meg mindenkinek mindenért – magadnak teszel jót vele. Ne felejtsd el, hogy a mély lélegzet ingyen és káros mellékhatás nélkül nyugtatja a kedélyt! Ha halomba raknád minden problémádat, aztán megnéznéd a többiekét, feltétlenül a sajátodat választanád. Akárhol tartasz az életben, a legjobb rész még hátravan.(A 90 éves, clevelandi Regina Brett tanácsai)

 

Cikk megosztása: Share on Facebook
Facebook