Érzelmi Felszabadítás Technika

– Ó, mester, miért ilyen nehéz az életem? – kérdezi a holtfáradt indiai zarándok a bölcs gurutól.
– Minek cipelsz akkora zsák követ a hátadon?

Tedd le a hátadról a mázsát súlyokat, és szabadulj fel negatív érzelmeid terhe alól!

Érzelmeink – csakúgy, mint életünk valamennyi történése – nyomot hagynak nem csupán a lelkünkben, de energiarendszerünkön, s ezáltal testünkön is. Mindannyian érezzük, hogy az örömteli élmények gyógyítanak, energiával töltenek fel, a negatívak viszont zavart idéznek elő az energiaháztartásunkban. Célzott meridián energia technikával az energetikai blokkok felszámolhatók a testünkben-lelkünkben, s így nemcsak rossz érzéseinktől, de sok esetben akár krónikus tüneteinktől is megszabadulhatunk. Az Érzelmi Felszabadítás Technikáját alkalmazva elérhető a valódi érzelmi szabadság!

„A sejt egy energiával hajtott gép. Ezért vizsgálhatjuk anyagként, de energiaként is. A miénket megelőző minden korábbi kultúrában és gyógyító hagyományban a gyógyítást az energia mozgósításával valósították meg.”
/Szent-Györgyi Albert/

Az Érzelmi Felszabadítás Technikája napjaink legígéretesebb gyógymódja, egy rendkívül gyorsan fejlődő energia-pszichológiai módszer, amely a kínaiak által kétezer éve ismert meridiánok rendszerén alapul.

“Változtasd meg az érzelmeidet, változtasd meg az energia szintedet és megváltoztattad az egészségi állapotodat.”
/Dr. Caroline Myss/

meditation-1384758_960_720Az EFT egy természetes és mellékhatásoktól mentes meridián-energiatechnika, amelyet Gary Craig alkotott meg 1994-ben az alkalmazott kineziológia alapjain, az NLP-t is nagymértékben felhasználva.  Az EFT-ben azóta számos új technika született, tehát ez egy nagyon gyorsan fejlődő, és nagyon kreatív (azaz könnyen személyre, problémára szabható) módszer, mely a szervezet energiaháztartásában (a meridiánokon) kialakult blokkok feloldásával éri el hatását.

Az EFT-t az akupunktúra lelki változatának is tekinthetjük, amely azonban nem használ tűket. A módszer lényege, hogy ujjainkkal finoman ütögetünk bizonyos meridiánpontokat, miközben ráhangolódunk az adott problémára. A meridiánok végződései közvetlenül a bőrfelszín alatt találhatóak, így könnyen elérhetőek (ráadásul ezeken a pontokon mérhetően kisebb a bőrellenállás). Az ujjak hegye energiakilépési pont, a kopogtatással tehát energiát juttatunk a meridiánokra, feloldva a rajtuk kialakult blokkokat, amelyek nem engedik az életerő szabad áramlását a szervezetben.

“Gyógyulás” kínai jele

Az EFT-ben nincs szükség arra, hogy tudjuk, melyik meridiánon találhatók blokkok, azaz nem diagnosztizálunk, hanem egy “generáljavítást” végzünk az energiarendszeren (az összes fő meridiánt tisztítjuk egyidőben). Ennek segítségével a betegségek hátterében meghúzódó lelki okokat is kezeljük, hiszen a fizikai és az érzelmi probléma ugyanazon dolog két oldala. Mivel a kezelések során a problémák valódi gyökerét (az energetikai zavart) szüntetjük meg, az elért eredmény a legtöbb esetben tartósnak is bizonyul.

 

“Nem létezik a lélektől független, pusztán testi betegség.” /Szókratész/

“A betegségek kezelésében a legnagyobb tévedés, hogy külön orvosok foglalkoznak a test, valamint a lélek bajaival, holott e kettő nem választható el egymástól.” /Platón/

(Fontos: súlyos mentális betegségben szenvedő egyéneknél – epilepszia, bipoláris szindróma, paranoia, skizofrénia – az EFT terápiát csak szakorvos végezheti, mivel nekik kiszámíthatatlan érzelmi reakcióik lehetnek.)

Miért különleges az Érzelmi Felszabadítás Technikája?

Az orvostudomány valamennyi módszerétől eltérően az EFT (csakúgy, mint a többi energiagyógyászati módszer):

 •  non-invazív, azaz nem hatol be a testbe (sem vizsgálattal, sem beavatkozással, sem gyógyszerrel)
 • specifikus, azaz célzottan a problémára hat (a tünetet okozó energetikai blokkra, amelyet megszüntet)
 • és az előző kettőből fakadóan nincsen mellékhatása.

Mivel az EFT közvetlenül a problémák gyökerénél hat, bátran bevethetjük bármilyen eredetű kellemetlenségre, tünetre, hiszen az energiarendszerünk karbantartásával csak jót tehetünk az egészségünknek. Gary Craig tanácsa – “Próbáljuk ki mindenre” (“Try it for everything”) – így akár az EFT jelmondatának is tekinthető.

Bemutató film:

 

“Az EFT fő célja, hogy segítsen elérni a lelki békét. Ha csökken a bennünk lévő harag, a félelem, a múlt traumáinak emléke, akkor testi betegségeink is kezdenek eltűnni, és egyre több időt tölthetünk lelki békében. Ez bámulatos változásokat idéz elő bennünk, amely azután körülöttünk is mindent megváltoztat.” /Gary Craig, az EFT módszerének kidolgozója/

 

Hogyan is hat az EFT kopogtatás?

Hogyan tudja helyreállítani az egészséget, ha megütögetjük a meridiánok végpontjait, miközben ráhangolódunk a problémára?

Vadonatúj felfedezés, hogy a testünk kötőszövetei félvezető kristályként viselkednek, és rendkívül gyorsan szállítják az információt (összehasonlíthatatlanul gyorsabban, mint a hormonok vagy gyógyszerek, tehát bármilyen kémiai anyag). Az elektromosság és a mágnesesség tehát nagyon fontos szerepet játszik a gyógyulásban. A génjeink sokkal kevésbé számítanak egészségi állapotunkban, mivel a gének nagyon gyorsan képesek ki- és bekapcsolni, aktiválódni emlékek, érzések, gondolatok hatására (egyes géneknek ehhez mindössze két másodpercre van szükségük). A kutatók úgy becsülik, hogy a gének kb 90 %-a kapcsolatban van a környezetből érkező jelekkel  –  így gyakorlatilag elmondható, hogy elsősorban nem a velünk született génkészletünk, sokkal inkább az határozza meg a mindenkori egészségi állapotunkat, hogy hogyan reagálunk a velünk történő eseményekre, feldolgozzuk-e és elengedjük-e a negatív stresszt, vagy pedig tovább őrizgetjük magunkban… (Erről részletesen ír Dawson Church Génjeink csodája című könyvében, mely a Human Harmony Kft. kiadásában jelent meg magyar nyelven).

 

Az Érzelmi Felszabadítás Technika segítségével saját magunk is oldhatjuk (bárhol, bármikor) a stresszt, ezáltal visszaszerezhetjük lelki harmóniánkat. Érdemes elsajátítanunk ezt az egyszerű technikát, hiszen különféle érzelmi problémáinkat kezelhetjük segítségével – hatékonyan, gyorsan és egyszerűen.

Az EFT alkalmazása során a szervezet energiaháztartását egyensúlyozzuk ki, a meridiánokon kialakult energiablokkokat szüntetjük meg. Ezért napi 20 perc EFT pár nap vagy néhány hét alatt megszüntethet akár évtizedek óta fennálló krónikus betegségeket is, mivel a problémák okait (az energetikai zavart) célozzuk meg.

“Az EFT fő célja, hogy segítsen elérni a lelki békét. Ha csökken a bennünk lévő harag, a félelem, a múlt traumáinak emléke, akkor testi betegségeink is kezdenek eltűnni, és egyre több időt tölthetünk lelki békében. Ez bámulatos változásokat idéz elő bennünk, amely azután körülöttünk is mindent megváltoztat.”
/Gary Craig, az EFT technikák kidolgozója/

 

Mit mondanak azok, akik már kipróbálták az EFT-t különféle problémáik megoldására? Olvasd el itt!

 

 

Tarts velünk online a Test-Lélek-Harmónia Online tanfolyamon,

és tapasztald meg a meridián-energiatechnikák áldásos hatását a fizikai és lelki közérzetedre!

 

“Az  a meggyőződésem, hogy az Energia Pszichológia olyan lehetőséget biztosít az emberi szenvedés megszüntetésére, amely felülmúlja a pszichológia és az orvoslás elmúlt öt évszázadban elért bármely eredményét.” / Dawson Church /

 

Az EFT gyors és hatékony segítséget jelenthet többek között a következő problémák esetén:

 • lelki eredetű betegségek,
 • különféle negatív érzelmi állapotok: pl. szorongás, félelmek, fóbiák, depresszió, traumák, vizsgadrukk stb.,
  allergia, asztma, olykor különféle bőrbetegségek (atópiás ekcéma is),
 • függőségek (pl. dohányzás, evési kényszer),
 • fájdalmak, migrén, megfázásos tünetek,
 • látászavarok (kancsalság, rövid-, távollátás),
 • önismereti, önértékelési, kapcsolati problémák,
 • szüléssel kapcsolatos szorongások, félelmek, traumák, negatív önkorlátozó hiedelmek, melyeknek oldásával a szülés könnyebbé, gyorsabbá tehető. Segíthet a szülés után jelentkező negatív érzések feldolgozásában is.

 

 „Egy nap az orvosi szakma ráébred majd arra, hogy a betegségek 85 százalékának a megoldatlan érzelmi problémák a fő kiváltó okai. Amint ezt a tényt elfogadják, ők is – akárcsak én már most – az EFT módszert használják majd legfőbb gyógyító eszközükként.” /Eric Robbins, az orvostudományok doktora/

 

Könyvajánló

Donna Eden Energiagyógyászat című könyve arról a természetes gyógymódról szól, amely napjainkban aktuálisabb mint valaha hiszen egyre többen ismerik fel, hogy a gyengéd módszerek gyakran célravezetőbbek és jóval hatékonyabbak a (sokszor egész életen át tartó) gyógyszeres kezeléseknél. A könyv megrendelhető a Libri webáruházán keresztül, bővebb ismertetőért kattints ide! 

 

  

Kipróbálnád az EFT-t?

Jelentkezz egyéni EFT-kezelésre 

Székesfehérváron vagy akár Skype-on keresztül:

 • az info(kukac)benso-iranytu.hu e-mailcímen, vagy
 • a 20-455-3475-ös telefonszámon!

 

Tanácsra, segítségre van szükséged?

Valamennyiünkkel előfordul olykor, hogy úgy érezzük, mintha minden összeesküdött volna ellenünk. Sok fájdalmas emléket, sérelmet és haragot hordozunk magunkban, s hiába keressük a helyünket a világban, valahogy nem jutunk egyről a kettőre…

Mindannyiunkban van azonban egy “benső iránytű“, egy halk hang a lelkünkben, amely a helyes ösvény felé igyekszik gyengéden terelgetni bennünket. Sokszor egyáltalán nem halljuk meg az üzenetét, vagy egyszerűen csak nem merjük rábízni magunkat.

Szerencsére az EFT segítségével rálelhetünk saját megoldásainkra, egyéni utunkra, véglegesen túlléphetünk csalódásainkon, fájdalmainkon, régóta hurcolt lelki terheinken, és megtalálhatjuk a gyógyírt problémáinkra, akár a legreménytelenebbnek tűnő élethelyzetekben is!

Kipróbálnád az EFT-t?

Jelentkezz egyéni EFT-kezelésre Székesfehérváron vagy akár Skype-on keresztül:

 • az info(kukac)benso-iranytu.hu e-mailcímen, vagy
 • a 20-455-3475-ös telefonszámon!

 

 

Cikk megosztása: Share on Facebook
Facebook

Szólj hozzá!

Kötelezően kitöltendő mező!

Ezen oldal böngészésével elfogadod a cookie-k használatát. Több infó

Az Uniós törvények értelmében fel kell hívnunk a figyelmét arra, hogy ez a weboldal ún. "cookie"-kat vagy "sütiket" használ. A sütik apró, tökéletesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal helyez el az Ön számítógépén, hogy minél egyszerűbbé tegye az Ön számára a böngészést. A sütiket letilthatja a böngészője beállításaiban. Amennyiben ezt nem teszi meg, illetve ha az "Engedélyezem" feliratú gombra kattint, azzal elfogadja a sütik használatát. Erről bővebben érdemes elolvasni az Adatvédelmi tájékoztatót

Bezárom