Keresel valamit?
Facebook oldalunk
Kérdőív

Ha megbetegszel, Te hogyan gyógyulsz?

Eredmények

Betöltés ... Betöltés ...
HÍRLEVÉL
Hol kezdődik az egészség?
Ingyenes 36 részes online tanfolyam és ajándék e-könyvek


Iratkozz fel hírlevelünkre >>> most:

A feliratkozást e-mailben meg kell erősíteni! A második e-mailben lesznek az ajándékok elérhetőségei.

Vélemények
"Nem is hinnéd, mekkora fordulatot vett az életem, mióta Nálad jártam. Másképp gondolok sok mindent, (...) és rájöttem, min kell változtatni, hogy boldog lehessek. (...) az egészségem jó, a kezem szépen gyógyul, már alig látszanak a piros foltok. Nagyon hálás vagyok Neked." Erzsébet
Webáruház
Tisztított csapvíz, klórmentes fürdővíz bárki számára elérhető áron, az Ön otthonába is!
A képekre kattintva a termékek közvetlenül megrendelhetők!

CleanLife asztali víztisztító (GAC)

AquaSpirit SH-1 zuhanyszűrő (KDF)
EFT-terapeuták
Budapest:
- XI. ker.:

Gősi Judit: www.leleksimitos.hu www.izekesivek.hu

- XIII. ker.:
Sághy András:
(Skype-on is)
www.humanharmony.hu

- XVIII. ker.:
Dr. Paltán Ildikó
pszichiáter


Dunakeszi:
Szalkainé Tóth Tímea
(Skype-on is)
http://www.lelekapolas.hu

Szeged:
Hajdú Ildikó
http://www.eftszeged.hupont.hu

Szolnok:
Nagy Julianna
http://www.eft-harmonia.blogger.hu

Ingyenesen letölthető EFT-kézikönyv
(Csontos Ágnes honlapja):
http://www.emotionalfreedom.net

Az EFT-ről angol nyelven:
http://www.eftuniverse.com
IMPRESSZUM
Az oldal tulajdonosa és üzemeltetője:
Pintérné Annus Rita
Elérhetőségek:
fő email cím: info[kukac]benso-iranytu.hu
telefonszám: +36/20/4553475
Szolgáltatásainkat, infótermékeinket a SZOLKER Bt.
(8000 Székesfehérvár, Lehel u. 23., telephely: Székesfehérvár, Juhász Gy. u. 2.) forgalmazza.
Adószám: 22 02 6978-1-07
Cégbejegyzés kelte és száma: 07-06-002177

Adatvédelmi nyilvántartási szám: folyamatban
Tárhely szolgáltató neve és elérési adatai: 3 in 1 Hosting Bt., megacp.hu (2310 Szigetszentmiklós Szivárvány u. 1.)

Társtaláló tréning

Posts Tagged ‘szülésfelkészítő’

PostHeaderIcon Várandósság félelmek nélkül

A statisztikai felmérések azt mutatják, hogy a kismamák egyharmada átél valamilyen megrázkódtatást akár egy átlagosnak mondható, viszonylag nem nehéz szülés vagy vajúdás alatt is. Sok kívülálló csak legyint az ilyesmire: felejtsd el, az a lényeg, hogy egészségesek vagytok… A traumatikus élmények azonban sok esetben elveszik az anyukák kedvét a család további bővítésétől, és akár hosszú évek elteltével is könnyek között idézik fel a szülőszobán történteket…

A napokban érzelmi szülésfelkészítő foglalkozást tartottam két kismamának az EFT technika stresszoldó módszerét alkalmazva. Meglepő volt számomra, hogy amint leültünk, máris folyni kezdett belőlük a szó. Egyikük egy, másikuk két császármetszést élt már át, és mindkettejük újabb műtétes szülés előtt állt. A szüléssel kapcsolatos félelmeik feloldását tehát azzal kellett kezdenünk, hogy a traumatikus emlékeiket semlegesítjük.

Mindketten azt ítélték legrosszabbnak, hogy a műtét alatt tehetetlennek, kiszolgáltatottnak érezték magukat. Habár bíztak az egészségügyi szakemberekben, mégis rosszul élték meg, hogy nem volt senki, aki közben szólna hozzájuk, akár emberszámba venné őket. Csak egy test voltam a műtőasztalon – mondták.

Fontos lenne tudatosítani, hogy a nők számára a gyermekük születése egy beavatás, a női lét egy fontos rítusa, amit tudatosabban kellene támogatnia a segítőknek.

A szülésnek az a formája, amikor az orvos megmondja az anyukának, hogy egy adott napon menjen be, és elvégzik a császármetszést, komoly érzelmi űrt hagy maga után, mert hiányzik belőle a valódi átélés, az “én csináltam, képes voltam rá” élménye. Az anyukák kifogásolták azt is, hogy a baba kiemelése után nem láthatták a picit, csak órákkal később adták oda vagy mutatták meg egyáltalán nekik. A kötődés kialakulása így már a kezdetekkor nem harmonikusan alakul. Gyakran előfordul, hogy az orvosi személyzet egymás közti szóbeli megnyilvánulásai megijesztik az anyukát, amikor pl. a baba kiemelésekor ezt hallja a szülésznő szájából: – Úristen! Jézusom! Természetes, hogy ettől halálra rémül, hiszen nem tudja, mit látnak, amit ő nem láthat, és azonnal arra gondol, hogy valami baj van (holott csak a baba nagy súlya késztette őket felkiáltásra); úgy kezelik, mintha ott sem lenne, a szülését kívülállóként kénytelen megélni, ami rendkívül frusztráló tud lenni.

Az ilyen és ehhez hasonló beszámolókból kiviláglik, hogy a kismamák, anyukák lelki egészsége érdekében mindenképpen hasznos és szükséges a stresszoldó módszerek célzott használata. A kétórás EFT-kopogtatás végére mindkét kismamát mintha kicserélték volna: a könnyek helyét mosoly és kellemes bizsergés, fáradtság vette át. Mind a ketten úgy érezték, hogy a korábbi emlékeik már nem frusztrálják őket, és optimistán tekintettek a jövőbe. Az ilyen visszajelzések teljesen meggyőzőek: “Nagyon hálás vagyok a segítségedért! Igazán hasznos tanácsokat és módszert kaptam, amivel leküzdhetem a félelmeimet!”

Stresszoldó szülésfelkészítő foglalkozásokat folyamatosan tartok Székesfehérvár 50 km-es körzetében, külön az elsőbabás anyukáknak és külön azoknak, akik a második vagy többedik gyermeküket várják. A részletekről itt olvashatsz bővebben!

 

PostHeaderIcon EFT-vel könnyebb volt szülni

Hogyan könnyítheti meg az EFT technikák alkalmazása a felkészülést a szülésre – vagy bármilyen egyéb megmérettetésre?

Induljunk ki abból a tényből, hogy ha bármilyen negatív érzelmet tapasztalunk, az energetikai blokkok (az energiarendszerben lévő szakadás) meglétére utal. Ha ugyanis a meridiánokon akadálytalanul tud áramolni az energia (az életerő, más néven csi), akkor jól érezzük magunkat testileg-lelkileg. Ellenkező esetben a meridiánok tisztításra, harmonizálásra szorulnak!

EFT szülés előtt, alatt és után

PC110262Előre is elnézés kérek azoktól, akiket nem érdekelnek a szüléstörténetek, csupán azért írom le ilyen részletességgel az eseményeket, hogy látható legyen, mennyire különböző lehet két szülés lefolyása attól függően, hogy milyen az anyuka érzelmi-energetikai állapota. Olvasd tovább a bejegyzést »

PostHeaderIcon Mi múlik a jó kezdésen?

Hogy mi is múlik a jó kezdésen? Nagyon sok minden – legalábbis ha arra gondolunk, milyen családba és milyen körülmények között jön világra egy pici emberi lény…

Mert nagyon sok minden múlik azon, hogy

  • a szülők kapcsolata harmonikus-e
  • a kismama örömmel várja-e a baba születését (a magzat az anya minden érzését maga is megéli)
  • vannak-e terhesség alatti problémái a mamának
  • problémamentesen zajlik-e a születés
  • megkap-e minden fontosat a csecsemő, amire szüksége van (nyugodt, szeretetteljes légkör, boldog család, sok ölelés, anyatej…)

Sok minden van, amire nem terjed ki a felelősségünk. Az viszont, hogy a kisbabát milyen hatások érik már fogantatásától kezdve, az jórészt az anyán múlik!

A babára (és későbbi életére, képességeire, érzelmi életére, boldogulására) mind-mind rányomja bélyegét:

  • az anya esetleges szenvedélybetegsége
  • problematikus párkapcsolata
  • nem rendezett érzelmi élete
  • a nehéz születés
  • a baba megszületése utáni nehézségek (a kismama depressziója, a családon belüli diszharmónia, anyagi bizonytalanság stb).

 

A gyerekeink tükröt tartanak elénk. A szülők megoldatlan, fel nem ismert problémáit gyerekeik visszatükrözik számukra!

Utólag mindig nehezebb helyrehozni a már kibillent dolgokat. Nehezebb, de nem lehetetlen, számos terápia és módszer létezik, ami segíthet (ilyen az EFT is, vagy pl. a diapozitív stresszoldás, amelyről itt olvashattál). De mennyivel egyszerűbb még azelőtt gyógyítani a lelkünket, hogy továbbadnánk utódainknak a káros mintákat? (Ma már bebizonyosodott, hogy nem csak fizikai tulajdonságok, hanem az élettapasztalatok is átöröklődnek!)

A gyerekvállalásra már a fogantatás előtt fel kell készülni – lélekben is. Nem elegendő az alapos orvosi kivizsgálás és a vitaminkészítmények szedése – ez csupán a jéghegy csúcsa. Mert az is nagyon sokat számít, ami a mélyben, a lelkünkben van, amit sejtjeinkben és meridiánjainkon őrzünk! (Egy érdekes példa: a szoptatás az anya gyomorenergiájából történik, mivel a gyomormeridián a mellbimbón halad át. Tehát a gyomormeridiánon lévő blokkok oldásával felkészülhetünk a szoptatásra.)

 

Mit akarunk átörökíteni gyermekeinkre és unokáinkra?

A Benső Iránytű stresszoldó szülésfelkészítő tréningjére már a várandósság előtt is jelentkezhetnek a reménybeli kismamák. A foglalkozásokon sorra vesszük és az Érzelmi Felszabadítás Technika segítségével feloldjuk a negatív gondolatokat, félelmeket, szorongásokat, traumatikus emlékeket, hogy a kisbaba kiegyensúlyozott szülők körébe érkezhessen, és a legelső pillanattól a lehető legoptimálisabb feltételekkel indulhasson az életnek nevezett nagy kalandra…

Szülésfelkészítő tréningen a Velencei-tó körzetében vagy – ha távolabb élsz – akár skype-on keresztül is részt vehetsz, a részleteket itt találod!

 

PostHeaderIcon Út az örömteli és könnyű szüléshez

A Születés hete programsorozat keretében immár 9. alkalommal zajlottak az ország számtalan kis- és nagy településén színvonalas rendezvények, előadások. Május 8-án Székesfehérváron a Kodolányi János Főiskolán meghívott vendég voltam azon a kerekasztalbeszélgetésen, amely a tudatos felkészülés jegyében alternatív módszereket igyekezett kínálni a szülés előtt, alatt vagy után felbukkanó nehézségekre.

A beszélgetés moderátora Dedics Kornélia dúla volt, aki évek óta vezet kismamáknak szóló jógatanfolyamokat. Rengeteg értékes tudnivalót hallhattunk tőle a szülésre való tudatos felkészülésről, és arra is bíztatott minden jelen lévő kismamát, hogy tájékozódjanak az őket és kisbabájukat érintő valamennyi döntés előtt, és éljenek a törvény által biztosított jogaikkal.

Tudatosan felkéSZÜLNI

Ma már sokkal több lehetősége van a kismamáknak, mint húsz-harminc évvel ezelőtt (bár ez még nem minden szülészeten magától értetődő). Az utóbbi években sok mindent megkérdőjeleztek a szülészeti ellátás korábbi gyakorlatából. Előtérbe került a világra jövő baba és a vele együtt megszülető család egysége, s ma már lehetőségünk van nemet mondani a megszokott szülészeti rutinra is.

Fontos, hogy tisztában legyünk a vizsgálatok, beavatkozások kockázatával is, és ha szükséges, határozottan képviseljük az érdekeinket, hiszen a saját életünkért (és a babánkért) csak mi magunk vállalhatunk felelősséget. (Korábban kötelező volt a 35 év feletti várandósoknál a magzatvízvizsgálat elvégzése, amelynek 10%-os vetélési kockázata van. Ma már szerencsére maga dönthet az anyuka arról, hogy igényli-e ezt a vizsgálatot.) Fontos tudnunk azt is, hogy egyetlen vizsgálaton sem kötelező részt vennie a várandósnak, sőt nem kötelező pl. az orvos által felírt vitaminokat sem szednie. (Az ilyenkor szokásosan felírt vastabletta székrekedést okoz, ami könnyen vezet aranyér kialakulásához. Ehelyett választhatjuk pl. az algakészítményeket, amelyek tartalmazzák a fontos tápanyagokat is.) A leglényegesebb,  hogy a kismama figyeljen oda magára, a testére, és hallgasson a megérzéseire!

Készüljünk fel minden szempontból a baba születésére, tájékozódjunk, szükség esetén kérjük ki több szakember véleményét is, és döntsünk szabadon!

Nem tájékozott egy döntés, ha

-más dönt helyettünk,
-a többségnek vagy az átlagnak megfelelően, megfontolás nélkül választ a kismama (“Mások is így csinálják.”)
-szakmai tekintélynek veti alá magát
-érzelmi zsarolás hatására dönt (“Ha nem egyezik bele, azzal veszélyezteti a kisbabáját!”)
-minimális információ birtokában, tényszerű közlés nélkül választ, vagy
-ha mindenbe beleegyezik

-emlékeztetett Dedics Kornélia. A biztonságos, szabad és háborítatlan szülés alapja az olyan szülőpár, akik tájékozottak, nyitottak és felelősséget vállalnak döntéseikért.

Miben tud segíteni az Érzelmi Felszabadítás Technika a kismamáknak?

Manapság, amikor egyre inkább idegenkedünk a gyógyszerektől, és különösen a kismamák esetében nagyon is indokolt ez, egyre fontosabbá válik, hogy megfelelő alternatívát találjunk betegségeink, tüneteink kezelésére illetve gyógyítására.

Mivel az EFT technika alkalmazásakor nem kell számolni káros mellékhatásokkal, és a valódi okok kezelésével valódi gyógyulást képes elérni, gyógyszerek és hosszadalmas kezelések nélkül, ezért kiválóan alkalmas a várandósság vagy a szülés alatt illetve az után felmerülő problémák kezelésére is. A technika egyszerű és könnyen elsajátítható, a mindennapi stressz oldására is bárki hatékonyan alkalmazhatja. Azok, akik kipróbálták valamely problémájuk kezelésére az EFT-t, valamennyien a tüneteik csökkenéséről vagy megszűnéséről, és lelki megkönnyebbülésről számoltak be.

A várandósság alatt rengeteg orvosi vizsgálaton és ellenőrzésen esünk át, amelyek természetesen szükségesek, de hasonlóképpen a lelkünkkel is törődni kellene. Pedig a szüléssel, várandóssággal kapcsolatos negatív érzelmeink, önkorlátozó hiedelmeink, esetleges korábbi traumatikus emlékeink mind hatással vannak a babára is, és befolyásolják a szülés folyamatát. A babának sem mindegy, hogyan és milyen körülmények között jön világra, hiszen születésünk emléke elraktározódik a tudatalattinkban.

Óriási felelőssége van tehát a kismamának abban, hogy milyen érzésekkel éli meg a terhességét, hogyan várja a szülést és a babája érkezését. Ha valaki meg van győződve arról, hogy neki nehéz szülése lesz, akkor nagy a valószínűsége annak, hogy önmagát beteljesítő jóslatként elvárásai megteremtik számára a problémás szülést. A negatív érzéseket fontos kezelni, és az EFT módszere erre kiválóan alkalmas.

Tényleg fájnia kell?

Azt teljesen természetesnek tartjuk, hogy a szülésnek fájnia kell, pedig az EFT technikát alkalmazva könnyebben, rövidebb idő alatt és akár fájdalom nélkül hozhatjuk világra gyermekünket (amint erről egy korábbi bejegyzésben is olvashattál)!

A szülés lelki folyamat is, ezért elmondható, hogy bármilyen adódó komplikáció vagy nehézség alapvetően az anya érzelmeiből, az ő energetikai állapotából ered.

Miben tud segíteni az EFT a kismamáknak:

Szülés előtt:

-félelem, szorongás, negatív korlátozó hiedelmek megszüntetése
– testi tünetek kezelése (pl. hányinger, hátfájás, vizesedés, cukorbetegség stb.)
-függőségek megszüntetése (pl. dohányzás)
-korábbi trauma oldása
 
Szülés alatt:

-lassú, elakadó folyamat kezelése, tágulás természetes elősegítése
-ha negatív érzelmek merülnek fel az anyában
-fájdalomérzet csökkentése
 
Szülés után:

-regeneráció felgyorsítása, sebgyógyulás elősegítése
-szoptatás elősegítése, tejtermelés fokozása
-szülés emlékének feldolgozása, az új szereppel kapcsolatos érzések kezelése

A babának:

-fájdalom (hasfájás, fogzás) csökkentése, alvási problémák kezelése, nyugtalanság
-legkülönfélébb betegségek gyógyítására, pl. nátha, ekcéma, allergia stb.

Szeretnél érzelmileg is felkészülni a szülésre? Szülésfelkészítő tréningek indulnak folyamatosan Székesfehérváron (katt ide a részletekért)!

AnyaBaba-barát szülészeteket szeretnénk Magyarországon!
Csatlakozz aláírásoddal Te is a petícióhoz: http://www.gopetition.com/petition/36784.html

Szeretnél értesülni az új bejegyzésekről? Iratkozz fel most a hírlevélre az ajándékaidért!

HÍRLEVÉL
Hol kezdődik az egészség?
Ingyenes 36 részes online tanfolyam és ajándék e-könyvek


Iratkozz fel hírlevelünkre >>> most:

A feliratkozást e-mailben meg kell erősíteni! A második e-mailben lesznek az ajándékok elérhetőségei.

Kategóriák
Webáruház
Tisztított csapvíz, klórmentes fürdővíz bárki számára elérhető áron, a Te otthonodba is!
A képekre kattintva bővebb információt találsz a termékekről!

CleanLife asztali víztisztító (GAC)

AquaSpirit SH-1 zuhanyszűrő (KDF)
Ezoterikus kövek
Ajánló
Írások dátumai
2019. március
h k s c p s v
« feb    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Webnavigátorok

A blogbejegyzésekben látható szép képek ezekről a weboldalakról származnak:
SXC fotók
Flickr fotók

Az oldal a Mozilla Firefox böngészővel működik optimálisan.
Statisztika
Ezoterikus kövek
Ajánló

Ezen oldal böngészésével elfogadod a cookie-k használatát. Több infó

Az Uniós törvények értelmében fel kell hívnunk a figyelmét arra, hogy ez a weboldal ún. "cookie"-kat vagy "sütiket" használ. A sütik apró, tökéletesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal helyez el az Ön számítógépén, hogy minél egyszerűbbé tegye az Ön számára a böngészést. A sütiket letilthatja a böngészője beállításaiban. Amennyiben ezt nem teszi meg, illetve ha az "Engedélyezem" feliratú gombra kattint, azzal elfogadja a sütik használatát. Erről bővebben érdemes elolvasni az Adatvédelmi tájékoztatót

Bezárom