Az egészséges étkezés ABC-je 2.

A cikk első részét (A-tól J-ig)  itt találod.

Kombinációk – Nem csak az számít, hogy mit eszünk, hanem az is, hogy mit mivel eszünk. Két fehérje- vagy keményítőtartalmú étel együtt fogyasztva erjedéses vagy rothadásos folyamathoz vezet. Ugyanígy helytelen a friss gyümölcsöket gabonákkal, müzlivel, tésztákkal, süteményekkel párosítani! A hagyományos hús + krumpli/rizs/tészta összetételt előnyösebb zöldségekkel, salátákkal felváltani.
salad-791891_960_720
Lassú evés – Minden falatot alaposan rágjunk meg, míg folyékony nem lesz, csak akkor nyeljük le. Így biztosíthatjuk, hogy kellően apró darabokra dolgozzuk fel, és elegendő emésztőenzimmel (nyállal) keverve jusson a gyomorba. A lassú evés a túlevés ellen is jó szolgálatot tesz: a szervezetnek ugyanis 20 percre van szüksége ahhoz, hogy megállapítsa, mennyire van tele a gyomor!

Mozgás – A friss levegőn, rendszeresen végzett testmozgás biztosítja az egészséges étvágyat, és megelőzi az elhízást.

Olvass továbbAz egészséges étkezés ABC-je 2.

Ezen oldal böngészésével elfogadod a cookie-k használatát. Több infó

Az Uniós törvények értelmében fel kell hívnunk a figyelmét arra, hogy ez a weboldal ún. "cookie"-kat vagy "sütiket" használ. A sütik apró, tökéletesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal helyez el az Ön számítógépén, hogy minél egyszerűbbé tegye az Ön számára a böngészést. A sütiket letilthatja a böngészője beállításaiban. Amennyiben ezt nem teszi meg, illetve ha az "Engedélyezem" feliratú gombra kattint, azzal elfogadja a sütik használatát. Erről bővebben érdemes elolvasni az Adatvédelmi tájékoztatót

Bezárom